Den äldsta restaurangen i San Agustin

One cannot think well, love well, sleep well if one has not dined well.

- Virginia Woolf

Restaurang Rocas Rojas invigdes den 11 december 1971. Till invigningen kom både dåvarande turistministern Pio Cabanillas och Greven de la Vega Grande, Alejandro del Castillo samt kända svenska profiler som Sven Ljungholm och Per Gyllenhammar som representanter för Svenska Arbetsgivarföreningen (SAF).

SAF var initiativtagare till byggnationen av området Rocas Rojas och till öppnandet av restaurangen.

1971 blir Elias Garrido anställd som ansvarig för restaurangen.

1981 köper Elias restaurangen av Rocas Rojas och i samband med detta delade han lokalen i två och öppnar en grill och en fransk restaurang.

1990 byggs restaurangen om och en del av lokalen med tillhörande trädgård tas över av Svenska Skolan och den kvarvarande grillen döps om till Restaurante Nito’s. Namnet kommer från Elias son Johan vars smeknamn är Nito. Under några år, från 1990 och framåt, är också Nito delaktig i driften av den nyrenoverade restaurangen. Fram till 2015 drivs restaurangen under namnet Nito’s av Elias och senare också Elias fru Kerstin.

2015 Den 1 september 2015 blir det så dags att lämna över drift och ledning till nästa generation och restaurangen tas över av Elias son Johan ( Nito). Tillsammans med partnern Annica drivs nu restaurangen vidare i samma anda som tidigare – en trevlig och gemytlig kvarterskrog som 2016 varit i samma familjs drift i 45 år.

2016 Restaurangen firar 45 årsjubileum den 11 december.


Vår vänliga personal


Staff

Annica och Johan

Restauratörer

Staff

Eladio

ServitörStaff

Mustafa

Kock

Staff

El Arabi

Kock